Eigenaar All Cleaning Products leidt op voor de toekomst

‘Mentor voor de jongeren’

All Cleaning Products bestaat inmiddels bijna 5 jaar, maar de huidige eigenaar en oprichter Wim van Nobelen is al 40 jaar actief als verkoper van schoonmaakproducten. De 62-jarige inwoner van Lisse heeft zich voorgenomen om aan te blijven als directeur tot 31 december 2023. Daarna moeten de youngsters Hein Hoogervorst (33 jaar) en Ewout Claassen (31 jaar) het stokje overnemen. Als een goede mentor leert Wim de jeugd nu al de kneepjes van het vak.

Twintig jaar lang werkte Wim voor machinefabrikant Nilfisk, marktleider op het gebied van stofzuigers. Daarnaast werkte hij zestien jaar voor een groothandel in schoonmaakproducten, tot hij besloot om voor zichzelf te beginnen. Onder de naam All Cleaning Products betrad Wim de markt. “Als groothandel verkopen we alles wat nodig is voor schoonmaak en hygiëne. Van stofzuigers en schoonmaakmiddelen, tot bezems, vuilniszakken en toiletpapier.”

Uitbreiding

Dat Wim zijn sporen ruimschoots heeft verdiend, bleek al snel. Veel voormalige klanten zoals schoonmaakbedrijven, (sport)scholen en productiebedrijven meldden zich bij Wim. “Een compliment”, zo zegt hij zelf. Ook op de leveranciers kan Wim rekenen. “Ik kan natuurlijk bouwen op de Nilfisk-ervaring met machines, maar we leveren het hele assortiment wat bedrijven nodig hebben qua schoonmaak en persoonlijke hygiëne.” De groei zat er al snel in, waardoor Wim het in z’n eentje niet meer kon trekken. “Drie jaar geleden heb ik mijn schoonzoon Hein benaderd. We denken dat dit een mooie toekomst kan bieden voor een eerlijke boterham. Je moet er hard voor werken, maar er zit continuïteit in. Schoonmaakproducten zijn van alle tijden!”

Opnieuw kreeg All Cleaning Products, dat inmiddels van een vof is overgegaan in een bv, te maken met een fikse groeispurt. Er waren nog meer handjes nodig. Ook de leeftijd van Wim speelde een rol. “Ik ga dit niet voor altijd volhouden. Er zal een moment komen dat ik het stokje ga overdragen. In die fase ga ik me nu begeven. Ik ben nu aan het opleiden, de jongens leren hoe de markt in elkaar zit, wat voor producten er zijn en hoe de hazen lopen.”

Commercieel

Ewout is per 1 oktober 2021 in dienst getreden. Een goede en broodnodige stap gezien de florissante toekomst van het bedrijf. Hein en Ewout kennen elkaar al ruim twintig jaar. Ze hebben allebei in de muziek gezeten bij Adest Musica in Sassenheim. Hein komt uit de transportwereld en heeft zijn logistieke ervaring bij All Cleaning Products gebracht. “Toen Wim mij vroeg, wilde ik het wel proberen. Ik heb veel van hem geleerd en het bedrijf is zo enorm gegroeid. Als Wim het niet in z’n eentje kan met veertig jaar ervaring, dan ga ik het straks met vijf jaar ervaring ook niet redden. We zochten iemand die meer commercieel was ingesteld. Die rol is Ewout op het lijf geschreven. Na twintig jaar ken je elkaar door en door. Samen kunnen we het dreamteam worden voor de toekomst.”

Ewout heeft bij zijn vorige werkgever acht jaar lang grondstoffen verkocht voor de voedingsindustrie. Nadat hij door Wim en Hein was benaderd, heeft hij een tijdje moeten nadenken. “Als je iets gaat doen met een vriend, dan kleeft daar wel een risico aan. We hebben er echter veel vertrouwen in.” Waar Hein de operationele kant is opgegaan, daar zal Ewout naar buiten toe het nieuwe gezicht van All Cleaning Products moeten worden. “De rol in de keten is anders dan bij mijn vorige werkgever. Mensen denken op een iets andere manier, het gaat allemaal sneller. Wim weet ongelooflijk veel en doet alles op de automatische piloot. Hij neemt me bij de hand en deelt kennis en ervaringen.”

Generalist

Hein en Ewout gaan geregeld bij leveranciers op producttraining. “Als je bij die bedrijven over de vloer komt, zijn zij de expert in hun eigen merk”, voegt Wim toe. “Je leert veel, maar je blijft generalist. Dat is onze rol in de markt. Wij zijn ook niet gebonden aan één leverancier. Als een klant een probleem bij ons neerlegt, gaan wij breed naar de juiste oplossing zoeken.”

Wim verwacht ook na 31 december 2023 nog wel actief te zijn. “De heren gaan dan de kar trekken en krijgen meer verantwoordelijkheid. Kan ik het iets rustiger aan gaan doen.”

Ewout Wim en Hein

Nieuwe elektrische bestelbus

All Cleaning Products heeft een extra auto toegevoegd aan het wagenpark, namelijk een elektrische Opel Vivaro-E. Zo zijn we duurzaam op weg en sneller in de gelegenheid om last minute bestellingen te bezorgen en advies uit te brengen bij klanten.

Lees meer

Onze nieuwe website én webportal

Welkom op de nieuwe website van All Cleaning Products! Zeker de portal / klantomgeving op onze website wordt een nieuwe manier van werken voor en met onze klanten. We zijn erg trots op het resultaat! Een greep uit het proces en de reden voor de ontwikkeling.

Lees meer