Mond-neusmaskers helpen tegen uitval

In Rotterdam voert de metro minder ritten uit. Luchthaven Schiphol krijgt te maken met minder inkomende en uitgaande vluchten. En supermarkten verwachten meer lege schappen. Als reden wordt opgevoerd dat er vanwege corona en de quarantaineregels meer uitval plaatsvindt. “Let op je mensen”, waarschuwt Ewout Claassen van het in Lisse gevestigde All Cleaning Products. “Gebruik mond-neusmaskers om het virus niet over te dragen en uitval te voorkomen.”

Advies overheid

De overheid adviseert medische mond-neusmaskers (in de volksmond vaker mondkapjes genoemd) te gebruiken. Nederlanders krijgen het advies om geen stoffen of zelfgemaakte mondkapjes meer te dragen. Het is beter om wegwerpmondkapjes te gebruiken, bij voorkeur medische mond-neusmaskers vanaf type IIR of nog beter, de FFP2 mond-neusmaskers. Welke variant het ook betreft, All Cleaning Products kan deze mond-neusmaskers leveren.

Type IIR (‘2R’) mond-neusmaskers zijn de (vaak) blauwe maskers en onderscheiden zich in kwaliteit van de voorheen meer ‘reguliere’ medische type I en II neus-mondmaskers. In een doosje zitten vijftig van die mond-neusmaskers. De FFP2 mond-neusmaskers zijn de witte maskers met een neusklem en die zijn per stuk verpakt in een doosje van twintig stuks. Bij beiden zou je in principe, bij constant gebruik, zo’n twee keer per dag een nieuw exemplaar moeten pakken om het beschermende effect te houden. Type FFP2 geeft een betere bescherming dan de medische Type IIR mond-neusmaskers, die op hun beurt weer beter zijn dan respectievelijk Type II en Type I.  

Bescherming

Het doel van deze mond-neusmaskers is de uitgeademde lucht te filteren, zodat de omgeving beschermd is tegen druppels die ontstaan bij spreken, niezen en hoesten door de maskerdrager. Daarnaast kunnen deze mond-neusmaskers ook bescherming bieden tegen besmetting van de drager.

Betere varianten

All Cleaning Products levert bij veel bedrijven schoonmaakproducten, waaronder toiletpapier en zeep. Dat geldt nu ook voor de mond-neusmaskers. “Wij kregen laatst een vraag van een middelbare school hoe het nu precies zit met de mondmaskers”, vertelt Ewout. “Een type IIR en FFP2 zijn de beter varianten. Wij raden het gebruik van deze varianten aan. Als je op de werkvloer dicht bij elkaar werkt in een misschien niet al te goed geventileerd gebouw, zorg dan dat je goed beschermd bent. Op die manier kun je uitval in je bedrijf voor een deel voorkomen.”

Bekijk onze website voor meer informatie of neem telefonisch contact op via 0252-418419.

mond-neusmaskers
Ewout Wim en Hein

All Cleaning Products overgedragen aan volgende generatie

Het is voorjaar 2017 als Wim van Nobelen besluit zijn eigen onderneming starten: All Cleaning Products. Na een rijke carrière bij producenten van schoonmaakmachines en groothandels in schoonmaakartikelen wil hij zijn eigen bedrijf starten vanuit zijn visie op schoonmaakproducten en service. Na 6 jaar is het tijd om het groeiende bedrijf te verkopen aan de volgende generatie: Hein Hoogervorst en Ewout Claassen.

Lees meer

Onze nieuwe website én webportal

Welkom op de nieuwe website van All Cleaning Products! Zeker de portal / klantomgeving op onze website wordt een nieuwe manier van werken voor en met onze klanten. We zijn erg trots op het resultaat! Een greep uit het proces en de reden voor de ontwikkeling.

Lees meer